Госпіталізація глави Пентагону: Остін провів у відділенні інтенсивної терапії чотири дні

Госпіталізація глави Пентагону: Остін провів у відділенні інтенсивної терапії чотири дні

Телеканал NBC News повідомив нові деталі госпіталізації глави Пентагону Ллойда Остіна, яка сталась ввечері у понеділок, 1 січня. Очільник Міноборони США провів у відділенні інтенсивної терапії 4 дні.

Як зазначається, Міноборони не інформувало високопосадовців Ради національної безпеки Білого дому про госпіталізацію Остіна до четверга, 4 січня, тобто тільки через три дні після його прибуття до Медичного центру Волтера Ріда, стало відомо про інцидент.

Крім того, вже в суботу, 6 січня, президент США Джо Байден провів телефонну розмову з Остіном. Джерела заявили, це була перша розмова посадовців після госпіталізації Остіна.

"Це була тепла розмова. Президент побажав йому якнайшвидшого одужання і сказав, що з нетерпінням чекає на повернення міністра до Пентагону", - сказав співрозмовник телеканалу на умовах анонімності.

Також невідомо, коли Остін буде виписаний з лікарні. Причину потрапляння глави Пентагону туди також не називають. Наразі Остін "повернувся до виконання своїх обов'язків", хоча досі залишається в лікарні.

У перші дні після госпіталізації Ллойда Остіна обов’язки глави Пентагону виконувала його заступниця Кетлін Хікс. За словами джерел, заступниця "підтримувала постійний зв'язок зі співробітниками Міністерства оборони, стежила за повсякденною діяльністю і займалася деякими рутинними справами".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, главу Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна ушпиталили у перший день нового року через "ускладнення після процедури".

Головне