Главу Пентагону ушпиталили у перший день нового року

Главу Пентагону ушпиталили у перший день нового року

Главу Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна ушпиталили у перший день нового року через ускладнення після процедури.

Про це повідомила пресслужба Пентагону. Як зазначається, його госпіталізували до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда, який розташований у передмісті Вашингтона.

Очільник відомства потрапив до лікарні ввечері у понеділок, 1 січня, "через ускладнення після нещодавньої планової медичної процедури". Наразі Ллойд Остін уже одужує і, ймовірно, у суботу, 6 січня, повернеться до повноцінного виконання своїх обов'язків глави Пентагону.

"У будь-який час заступник міністра оборони Кетлін Хікс була готова діяти від імені міністра і здійснювати його повноваження, якщо буде потрібно", - додав прессекретар оборонного відомства Пет Райдер.

У Пентагоні не повідомили, які саме ускладнення виникли в Остіна та чи був посадовець притомним, коли потрапив до лікарні. Водночас йдеться про те, що напередодні американські війська завдали удару в Багдаді по командиру проіранського ополчення. На цю операцію Ллойд Остін дав дозвіл ще до того, як був ушпиталений.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство оборони США анонсувало новий комплекс допомоги, призначений для вирішення невідкладних потреб України в галузі безпеки та оборони на суму у 250 млн доларів. Цей арсенал включає в себе додаткові засоби для протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкове озброєння та інше обладнання. Ці постачання призначені для підтримки найбільш критичних потреб України.

Головне