Голова МЗС Швейцарії закликав Китай вплинути на росію задля припинення війни

Голова МЗС Швейцарії закликав Китай вплинути на росію задля припинення війни

Голова Міністерства закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс закликав Китай, чия роль ж ключовою, вплинути на росію задля припинення війни.

Про це повідомила інформаційна агенція Reuters з посиланням на слова Кассіса на пресконференції. Міністр зауважив, що важливо знаходити шляхи для співпраці з Китаєм у питанні припинення війни росії проти України.

"Китай відіграє важливу роль. Ми повинні знайти шляхи співпраці з Китаєм у цьому питанні. ... Мир для українського народу вкрай необхідний. Ми повинні зробити все, щоб закінчити цю війну", - наголосив очільник МЗС Швейцарії.

При цьому, за його словами, зараз росія та Україна не проявляють готовності до будь-яких компромісів, аби зупинити кровопролиття. Кассіс також додав, що важливою у дискусіях є й участь країн, які підтримують діалог з російською федерацією, зокрема, Бразилії, Індії і ПАР. Як зазначив міністр, участь альянсу БРІКС є ключовою через їхні відносини з Москвою, тож ці держави могли б брати участь у колективному русі, який спрямований на залучення інших країн, що знаходяться далеко від конфлікту, хоча й можуть впливати на Китай і росію.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 12 січня, провів першу розмову з новообраною президенткою Швейцарської Конфедерації Віолою Амгерд. Амгерд обійняла посаду 1 січня 2024 року, замінивши Алена Берсе -  Зеленський привітав її з початком президентського терміну.

Головне