Голосуватимуть навіть мігранти з Центральної Азії: як росіяни проводитимуть "вибори" на ТОТ

Голосуватимуть навіть мігранти з Центральної Азії: як росіяни проводитимуть

Російські окупанти змушують мігрантів з Центральної Азії, яких завезли на тимчасово окуповані території України, брати участь у так званих президентських виборах. Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

Голосувати можуть навіть ті особи, які не мають паспортів.

"На тимчасово окупованих територіях росіяни зганяють на "виборчі дільниці" мігрантів з Центральної Азії.

Вже з 15 березня на ТОТ стартує виборчий фарс, який ігнорує переважна кількість місцевих. Для завищення явки ворог дозволив голосувати без паспортів, й тепер поставив план перед будівельними компаніями щодо відправки на головування мігрантів", - йдеться у повідомленні.

Також за похід на виборчі дільниці мігрантам обіцяють додатковий вихідний.

У ЦНС додали, що мігрантів на ТОТ почали звозити наприкінці 2022 року. Нині їх вже налічується не менше 100 тисяч.

Крім того у Центрі нацспротиву зазначили, що російська ЦВК накручує кількість виборців на ТОТ, аби приховати реальну кількість населення.

"Росіяни не знають точної кількості жителів на ТОТ. Відтак беруть за основу дані щодо населення до повномасштабної, й саме від цієї цифри будуть малювати явку у понад 70%, аби завищити кількість виборців.

Це за задумом Кремля має додати легітимності "виборам" та створити картинку підтримки з боку місцевих окупації їх рідного краю. Проте цей фарс працює виключно лише на внутрішню аудиторію Кремля", - йдеться у повідомленні.

В ЦНС звернулися до жителів на ТОТ та закликали не брати участь у фейкових виборах рф.

Як повідомляли "Ми-Україна", Міністерство закордонних справ України звернулося до жителів окупованих територій з закликом не брати участь у так званих виборах рф, які заплановані на 15-17 березня.

Головне