Генінспектор бундесверу зустрівся з Сирським і пообіцяв допомогу на 100 млн доларів

Генінспектор бундесверу зустрівся з Сирським і пообіцяв допомогу на 100 млн доларів

Генеральний інспектор Збройних сил Німеччини генерал Карстен Бройер зустрівся з новим головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським і пообіцяв надати короткострокову допомогу на понад 100 млн доларів.

Про це повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Він розповів, що Карстен Бройєр відвідав Україну минулого тижня. Тут він зустрівся з Олександром Сирським. За словами Пісторіуса, зв'язок із Сирським є дуже важливим контактом.

"Загалом, ми дуже близькі до того, що відбувається в Україні і що потрібно Україні", - пояснив німецький міністр оборони.

Борис Пісторіус підкреслив, що Бройер зміг пообіцяти своєму українському колезі короткострокову підтримку в розмірі понад 100 мільйонів євро.

У пакет допомоги увійдуть:

  • протимінні машини із захистом від засідок (MRV);
  • бомби для озброєння малих безпілотників;
  • 77 вантажних автомобілів MULTI 1A1;
  • медичне приладдя;
  • комплекти запасних частин для різних систем озброєння.

Нагадаємо, Німеччина планує збільшити постачання артилерійських снарядів Україні щонайменше у три рази, повідомив міністр оборони країни Борис Пісторіус. За його словами упродовж поточного року українські захисники отримають у три-чотири рази більше снарядів, ніж у 2023 році.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у межах артилерійської коаліції Україна зробила все, щоб збільшити постачання боєприпасів та нових артсистем до Сил оборони, наголосив очільник українського оборонного відомства Рустем Умєров.

Головне