Газа перетвориться в місто руїн: Ізраїль закликав жителів анклаву евакуюватися

Газа перетвориться в місто руїн: Ізраїль закликав жителів анклаву евакуюватися

ХАМАС дорого заплатить за вторгнення в Ізраїль, армія країни докладе максимальних зусиль для знищення ворога. Про це у зверненні до нації заявив ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньху.

Він закликав населення Гази якомога швидше покинути територію анклаву. 

"Ми перетворимо всі місця в цьому місті зла, де ховається ХАМАС, на руїни. Ізраїльська армія задіє всю свою міць. Жителі Гази, йдіть звідти негайно", - сказав Нетаняху. 

Прем'єр розповів, що нині Армія оборони Ізраїлю крок за кроком визволяє захоплені під контроль бойовиків території. За даними Haaretz, ізраїльські захисники вже повернули контролю над частиною поселень на півдні на кордоні із Сектором Газа, серед яких: Сдерот, Софа, Керем-Шалом, Нірім, Назів-Хатара, Нір-Оз, форпост Нахаль-Оз, Хуліт, Нір-Ам, Нір-Іцхак, Беер-Шева, Сде-Ємен, Маген та Урім.

Нетаньяху наголосив, що війна не буде простою. 

"Те, що сталося сьогодні, не побачать в Ізраїлі. Війна Ізраїлю проти ХАМАС займе час. Буде важко. Попереду на нас чекають складні дні", – зазначив прем'єр-міністр.

Окрім того, він висловив співчуття родинам загиблих, яких було "жорстоко і холоднокровно вбито". 

Нагадаємо, ЗМІ написали, що "Талібан" попросив у Ірану дозволу приєднатися до терористичної кампанії в Ізраїлі. Як зазначається, таліби нібито попросили прохід військ для "завоювання Єрусалиму", якщо Іран, Йорданія та Ірак захочуть підтримати їхні війська.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ізраїль припинив постачання електроенергії до Гази.

 

 

 

Головне