Гарячий місяць для Чорноморського флоту рф: в ОК "Південь" підрахували втрати

Гарячий місяць для Чорноморського флоту рф: в ОК

За підсумками березня 2024 року російський Чорноморський флот скоротився на п'ять суден. Підрахунки навели у Силах оборони півдня України. 

Українським захисникам вдалось пустити на дно ворожий сторожовий корабель "Сергей Котов". Затоплення російського плавзасобу сталось вночі 5 березня поблизу Керченської протоки. За даними української воєнної розвідки, як мінімум 27 членів екіпажу судна поблизу зазнали поранень. Корабель не пережив зустрічі з морськими дронами-камікадзе Magura V5, у нього пошкоджено корму, правий та лівий борти. Ціна складає 65 млн доларів. 

Ще чотири кораблі ЧФ рф зазнали пошкоджень: 

  • ВДК "Ямал" - за даними ГУР МО, пошкодження на кораблі - критичні. За оцінками, пробоїна у верхній палубі після успішної атаки Сил оборони України зумовила крен на правий борт
  • ВДК "Азов"
  • судно "Іван Хурс" - це розвідувальний корабель, до переліку завдань якого входить забезпечення зв'язку та управління флотом, ведення радіорозвідки та радіоелектронної боротьби, стеження за компонентами американської системи ПРО. До слова, цей корабель вже зустрічався у морі з українським морськими дронами-камікадзе.
  • ВДК "Костянтин Ольшанський" - був атакований ракетним озброєнням типу "Нептун", ушкодження судна уточнюються.  Це судно 10 років тому росіяни вкрали в України під час окупації Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нептун" вже не такий, як був, коли затопив "Москву": Братчук про вдосконалення ракети

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час атаки Сил оборони на Севастополь 24 березня постраждали не лише кораблі ворога, а і будівля військово-морської бази "Севастополь". За словами речника ВМС ЗС України Дмитра Плетенчука, це важливий для чорноморського флоту рф об'єкт.

 

Головне