ГУР: Росіяни готують новий раунд дезінформації проти України

ГУР: Росіяни готують новий раунд дезінформації проти України

Головне управління розвідки Міністерства оборони отримало інформацію про те, що росіяни готують новий раунд дезінформації проти України.

Про це повідомила пресслужба ГУР у Telegram-каналі. Як зазначається, готується черговий пакет провокативних матеріалів, спрямованих на міжнародну дискредитацію України і розпалювання внутрішньополітичних чвар.

"Для розповсюдження серед цільових аудиторій Німеччини, Франції, Ізраїлю та США пропонуються теми: "Африканці: "Франція, забирайся", "Ласкаво просимо, Росія", "Тихоокеанські танці Макрона на граблях", "Економіку Німеччини очікує обвал", "Криза вже прийшла у кожну оселю", "Справи проти Нетаньягу фабрикувались за тими ж лекалами, що й справи проти Трампа", - йдеться в повідомленні.

При цьому в українському інформаційному просторі плануються публікації наступних тем: "Хто хабарі бере, а хто на фронт йде", "Політичний спаринг: коли почнеться бій?", "Тушіть світло – виборів не буде", "Так військовий чи мирний час?" тощо.

Крім того, російські політтехнологи діють за принципом "крапля правди на тонну брехні". У розвідці зазначили, що пропагандисти хочуть знайти та актуалізувати реально існуючі проблеми та больові точки, зокрема, для західного світу.

ГУР навела такий приклад брехливого перекручування: "Як випливає з даних Destatis, сукупна заборгованість органів соціального забезпечення минулого року скоротилася більш ніж на 47 млрд євро (і це з урахуванням зростання витрат на здобуття українських біженців). Безперечно, соцзабезпечення доклало чимало зусиль, щоб скоротити свої витрати. Щоправда, те, що в результаті без допомоги залишилося багато і без того небагатих німців, навряд чи це хвилює федеральний уряд. Воно надто зайняте постачанням танків та боєприпасів для України".

Мета всіх фейків - єдина: "переконати" українців та їхніх партнерів у безперспективності опору. Вони прагнуть посіяти сумніви та протистояння в антипутінській коаліції та створити враження, що є інші "важливіші" проблеми.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речниця МЗС росії Марія Захарова просуває наратив, що нібито громадянини України хочуть бачити Володимира Путіна своїм президентом.

Головне