Грета Тунберг приїхала у Київ на зустріч з Зеленським. ФОТО. ВІДЕО

Грета Тунберг приїхала у Київ на зустріч з Зеленським. ФОТО. ВІДЕО

Екоактивістка Грета Тунберг приїхала у Київ та зустрілася з Президентом України Володимиром Зеленским. Тунберг була у складі Міжнародної робочої групи щодо екологічних злочинів росії, яка прибула в Україну.

"Протидія екоциду та всім іншим руйнівним наслідкам російської агресії є одним із пунктів Української формули миру. Сьогодні зустрівся з учасниками та учасницями Міжнародної робочої групи щодо екологічних злочинів росії", - прокоментував зустріч з екоактивістами Президент Зеленський.

Екоактивістка Грета Тунберг приїхала у Київ
Екоактивістка Грета Тунберг приїхала у Київ

Він наголосив, що обговорив з Групою наслідки російського теракту на Каховській ГЕС, який призвів до найбільшого екоциду в Європі.

"Вдячний за підтримку наших зусиль і за чітку позицію: агресор повинен відповідати за все скоєне проти людей і проти природи, проти життя загалом. Усі знищені життя та зламані долі, уся шкода природі, містам і селам, кожна втрата через цей екоцид - це пряма відповідальність російської держави", - наголосив Володимир Зеленський.

Як відомо, крім Грети Тунберг до Києва завітали колишній віце-прем’єр-міністр, екс-міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, віце-президент Європейського парламенту Гайді Гаутала та Президент Ірландії в 1990-1997 роках Мері Робінсон. 

Раніше "Ми-Україна" писали, що шведська екоактивістка Грета Тунберг поспілкувалася з Президентом України Володимиром Зеленським через підрив дамби Каховської ГЕС.

Згодом Грета Тунберг доєдналась до мітингу проти екоциду в Україні у німецькому місті Бонні. Мітинг організували українці перед будівлею Організації Об'єднаних Націй.

Головне