Google оштрафували у Франції на 272 млн доларів через суперечку з видавцями новин

Google оштрафували у Франції на 272 млн доларів через суперечку з видавцями новин

Французькі регулятори оштрафували компанію Google на 272 мільйони доларів через суперечку щодо виплат видавцям країни за їхні новини. Про це повідомило видання АР.

Чат-бот Google Bard на базі ШІ, перейменований на Gemini, навчався на вмісті видавців і інформаційних агентств, не повідомляючи їх.

У Google зобов’язасися не оскаржувати факти в рамках мирового провадження, компанія також запропонувала низку заходів для усунення певних недоліків.

Управління із захисту конкуренції Франції стверджує, що штраф 272 мільйони доларів був накладений на Google через невиконання компанією деяких зобов’язань, які вона підтвердила під час переговорів.

Також повідомили, що штраф пов’язаний із суперечкою щодо авторських прав у Франції щодо онлайн-контенту у справі, викликаній скаргами деяких найбільших новинних організацій країни, включаючи Agence France Presse (AFP).

Нагадаємо, американські техногіганти Microsoft і Amazon попередили росіян про закриття для них доступу до "хмарних продуктів" компаній на російській території. Змога користуватись вказаними послугами зникне з наступної середи, 20 березня, підтвердили в російській Softline.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні видали посібник, покликаний допомогти творцям контенту, журналістам і користувачам соцмереж у виявленні та протидії пропаганди. 

Його розробили фахівці Інституту інноваційного врядування. Мета - протидіяти дезінформації та пропаганді.

Головне