Голова НАБУ: Росія - держава-спонсор тероризму, її місце у чорному списку ФАТФ

Голова НАБУ: Росія - держава-спонсор тероризму, її місце у чорному списку ФАТФ

Росія повинна бути внесена у чорний список ФАТФ, тобто Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей. Про це заявив голова Національного банку України Андрій Пишний в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна". 

"В росії 330 банків, а лише 23 знаходяться під достатньо потужним санкційним тиском. А решта? Це вікно можливостей. Через це включення росії до чорного списку включить зовсім інші протоколи ризик-орієнтованого підходу фінансового моніторингу. Зробить її токсичною для банків. А відтак і протоколи контролю над ними суттєво посиляться. Це дуже важливий елемент. Ну і крім цього це точно буде визнання очевидного факту - їхнє місце в чорному списку. Їхнє місце в списку держав-спонсорів тероризму", - зазначив Пишний.

Разом з тим голова НБУ наголосив, що Україна під час чергового засідання Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей 18 червня буде наполягати, щоб росію внесли у чорний список ФАТФ.

Як повідомляли "Ми-Україна", член ради НБУ Василь Фурман раніше розповів, що для того, щоб санкції повноцінно запрацювали, потрібно всі російські банки відключити від системи SWIFT.

Головне