Голкіпер "Шахтаря" Андрій Пятов офіційно завершив кар’єру футболіста

Голкіпер

Капітан та голкіпер донецького "Шахтаря" Андрій Пятов завершив кар’єру футболіста. Він увійшов до тренерського штабу "гірників".

Про це повідомила прес-служба ФК Шахтар.

6 серпня в Лондоні Пятов зіграє з Тоттенгемом свій прощальний матч.  Це буде благодійна гра на підтримку України.

Останній офіційний матч 39-річний голкіпер провів 4 червня у межах чемпіонату України проти полтавської Ворскли, якій поступилися з рахунком 1:2.

Голкіпер виступав у "Шахтарі" з 2006 року, загалом він зіграв за команду 482 матчі. У клубі це найбільша кількість ігор серед воротарів.

Разом із командою він завоював 28 трофеїв: чемпіон України (11 разів), переможець Кубка України (вісім разів), переможець Суперкубка України (вісім разів) та володар Кубка УЄФА у 2009 році.

Довідка.

Андрій Пятов почав відвідувати заняття з футболу в місцевій ДЮСШ-2. У дитячо-юнацькій футбольній лізі України виступав за ФК "Зірка" і полтавську ДЮСШ. У аматорській лізі проводив матчі за клуб "Артеміда".

У 2001 році перейшов в полтавську "Ворсклу".

У 2009 році Пятов відстояв місце в основі Рустама Худжамова. У сезоні 2011/2012 тренер "Шахтаря" Мірча Луческу вважав за краще ставити у ворота Андрія Рибку. Однак у 2012 році його було дискваліфіковано через застосування забороненого препарату. Завдяки цьому Пятов повернувся.

У жовтні 2018 року голкіпер провів свій 400-й матч за донецький клуб. Тоді "Шахтар" виграв у чернігівської "Десни" з рахунком 1:0.

Він є одним із найтитулованіших футболістів України. П'ятов – десятикратний чемпіон України. Також разом із "Шахтарем" він завойовував вісім Кубків та сім Суперкубків України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Світоліна перемогла білоруску Азаренко та вийшла до чвертьфіналу Wimbledon.

Головне