Гітлер також туди приїздив: Верещук про візит Путіна в Маріуполь

Гітлер також туди приїздив: Верещук про візит Путіна в Маріуполь

Відвідування російським диктатором Володимиром Путіним окупованого Маріуполя свідчить лише про його слабкість. Про це заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в інтерв’ю італійській Corriere della Sera. 

За її словами візит Путіна в Маріуполь нагадує приїзд туди фюрера Третього Рейху Адольфа Гітлера у грудні 1941 року. 

“Навіть Гітлер побував у Маріуполі, тимчасово окупованому його солдатами у 1941 році, і добре згадати, що з ним сталося. Ці фотографії лише показують слабкість російського президента, він незабаром буде змушений піти у відставку”, - зазначила Верещук. 

Вона також розповіла, що російські загарбники продовжують порушувати Женевські конвенції на окупованих територіях.

“Чоловіків насильно призивають на військову службу, наказують поміняти паспорти, знищують чи грабують приватну власність, нав'язують російські навчальні програми у школах. Однак я вважаю, що найсерйозніші несправедливості відбуваються стосовно цивільних в'язнів. За нашими списками їх понад 3000”, - зазначила міністерка.

Вона також нагадала про своє звернення до російських уповноваженої з прав людини Тетяни Москалькової та уповноваженої з прав дітей Марії Львової-Бєлової щодо передачі списків всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на окупованих територіях та вивезених у рф.

"Війна закінчиться і вони будуть змушені відповісти за свої злочини. Я з самого початку стежила за проблемою депортованих дітей і продовжую виконувати свою роботу, щоб вони могли повернутися додому. Ми співпрацюємо з ООН, Червоним Хрестом та великими міжнародними організаціями, але Росія відмовляється відповідати", - наголосила Верещук.

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міноборони заявляють про відсутність доказів, які б свідчили про візит Путіна в Маріуполь.

“У нас немає жодних доказів, що ця людина була Володимиром Путіним. Чоловік схожий на Путіна дійсно зафіксований на цих кадрах. Наразі точаться дискусії в експертних середовищах – чи живий Путін? Але якщо він живий, то ми бачимо зустрічі того самого Путіна за довжелезним столом на відстані від живих людей, у нього тремтять руки і багато інших дуже характерних ознак, які добре характеризують самого Путіна”, – розповів представник ГУР Андрій Юсов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, візит голови Китаю Сі Цзіньпіня до росії 20 березня свідчить про посилення позицій Піднебесної в регіоні. У ГУР МО наголошують, що не було зафіксовано жодного факту, що Китай передавав росіянам озброєння.

Головне