Генштаб: Росіяни розмістили 200 військових у навчальних закладах Луганщини

Генштаб: Росіяни розмістили 200 військових у навчальних закладах Луганщини

Російська армія розмістила понад 200 своїй військових у навчальних закладах Луганської області.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України на сторінці у Facebook. Як зазначається, російські окупанти продовжують використовувати цивільну інфраструктуру на території тимчасово окупованих населених пунктів.

"Так, у приміщеннях шахтарського профілакторію у Нижньому Нагольчику Луганської області, противник розмістив близько 100 російських військовослужбовців", - йдеться в повідомленні штабу.

Водночас, за інформацією відомства, у населеному пункті Семикозівка Луганської області, у будівлях закладу освіти, розміщено понад 100 окупантів.

Нагадаємо, колаборанти на тимчасово окупованих росією територіях масово йдуть у “відпустки за станом здоровʼя”. Так вони намагаються перечекати кадрові чистки. Як зазначається, масова паніка серед колаборантів виникла після арешту терористів Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) та Павла Губарєва.

У Центрі нацспротиву також розповіли, що такі дії в окремих випадках вже призвели до фактичного блокування роботи окупаційних адміністрацій. Однак у Москві не можуть вплинути на ситуацію, оскільки політика росії і стала її причиною.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на тимчасово окупованій Луганщині російські військові розмістили підрозділ “Ахмат” на території колишньої міської поліклініки. Відомо, що для розміщення своїх військ окупанти переобладнали території баз відпочинку в населених пунктах Ялта, Юр’ївка та Урзуф на Донеччині.

Також окупанти на тимчасово окупованих територіях Луганської області переобладнали дитячі табори на військові госпіталі. У населеному пункті Макарове на території дитячого оздоровчого табору рф облаштувала госпіталь, де перебуває понад 100 поранених окупантів.

Головне