Генштаб: Росія випустила по Україні 11 ракет, однак 10 з них впали у Білгородській області

Генштаб: Росія випустила по Україні 11 ракет, однак 10 з них впали у Білгородській області

Російські окупанти під час однієї з атак по Україні випустили 11 ракет, проте 10 з них впали на території Білгородській області. Про це розповів представник Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов у ході брифінгу.

Сталося це 20 лютого. Під час удару загарбників по Харківщині вночі з ЗРК лише одна їхня ракета влучила по території України. Всі інші ж розірвалася у повітряному просторі рф та впали на території Білгородської області.

За словами представника Генштабу, ракети могли вибухнути або через несправність озброєння, або через слабку навченість солдат "другої армії світу".

Раніше про те, що ракети все частіше падають на голови росіянам, розповів спікер Повітряних сил Юрій Ігнат. Він зазначив, що ракети, запущені окупантами з Каспію, інколи падають або в Каспійське море, або росіянам на голови. І все частіше таке відбувається з новими ракетами окупантів, бо вони мають певні вади.

Як повідомляли Ми-Україна, за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення рф окупанти випустили майже п’ять тисяч ракет по території України. Також загарбники завдали майже 1,1 тис. ударів із застосуванням безпілотників.

За даними ЗМІ, рф провалила випробування ракети “Сармат” під час візиту президента США Джо Байдена до Києва 20 лютого. “Сармат” – це міжконтинентальна балістична ракета, яку на Заході прозвали “Сатана II”, бо вона здатна доставляти кілька ядерних боєголовок.

Головне