ФРН перекине в Литву два танкові батальйони: вони там діятимуть на постійній основі

ФРН перекине в Литву два танкові батальйони: вони там діятимуть на постійній основі

Німецьке оборонне відомство оголосило про рішення розмістити два свої танкових батальйони в Литві на постійній основі. Як пише Augen Geradeaus, відповідну заяву зробив міністр оборони Борис Пісторіус. 

Йдеться про 203-й танковий батальйон з Аугустдорфа і 122-й танково-гренадерський батальйон з Обервіхтаха. Вони стануть ядром бригади, якою "Німеччина пообіцяла захищати східний фланг НАТО".

Пісторіус зазначив, що нове військове об'єднання називатиметься Panzerbrigade 42. До його складу входитимуть близько 4800 бійців та ще 200 цивільних службовців з ФРН.

Де нова бригада дислокуватиметься поки що не вирішено, розглядаються варіанти околиць столичного Вільнюса або територія міста Каунас, що у центральній частині країни.

За планами, Panzerbrigade 42 буде введена в дію на початку 2025 року.

Нагадаємо, днями міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус на конференції NATO Talk висловив думку, що ракети Taurus, швидше за все, не зможуть змінити хід війни росії проти України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, глава спецштабу допомоги Україні в Міноборони ФРН Крістіан Фройдінг заявив, що Німеччина налаштована надавати військову підтримку Україні "до кінця цього десятиліття і далі". На ці цілі у німецькому держбюджеті закладені кошти до 2032 року.

Головне