Франція виготовить для України 78 САУ Caesar

Франція виготовить для України 78 САУ Caesar

Франція виготовить 78 самохідних артилерійських установок Caesar для українських захисників, які допоможуть у війні проти російської федерації. Про це заявив французький міністр оборони Себастьян Лекорню, інформує Le Parisien.

Він розповів, щоб процес розпочався якнайшвидше, Україна надасть частину власних ресурсів.

"Тоді як західна військова допомога вичерпується, Франція впроваджує в себе режим воєнної економіки", – зауважив Лекорню.

Міністр оборони Франції додав, що Україна за власні кошти придбала вже шість установок.

"Україна сама готова вкласти частину своїх ресурсів. Вона щойно придбала 6 установок за власні кошти, щоб розпочати ініціативу", - наголосив Лекорню.

Що відомо про артустановки Caesar:

Техніка має 155-мм калібр і може вести вогонь на відстань до 42 кілометрів, роблячи не менше шести пострілів за хвилину.

Безконтактні детонатори для САУ Caesar дають можливість підривати снаряди в повітрі, до безпосереднього контакту з ціллю або якою-небудь поверхнею.

Нагадаємо, що Латвія досягла прогресу у створенні "коаліції дронів", майже 20 країн приєдналися для допомоги в озброєнні ЗСУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", новий польський уряд шукає способи виробити більше боєприпасів та військової техніки для України.

Також фахівці, готуючи черговий пакет військової допомоги, перевіряють вміст складів на території країни.

Головне