Франція та Йорданія скинули з літака у Сектор Гази сім тонн гумдопомоги

Франція та Йорданія скинули з літака у Сектор Гази сім тонн гумдопомоги

Франція та Йорданія скинули з літака у Сектор Гази сім тонн термінової гуманітарної та медичної допомоги для польового госпіталю. Він працює у другому за розміром місті анклаву - Хан-Юнісі.

Про це повідомили президент Франції Емманюель Макрон на сторінці в X та агенція Reuters з посиланням на офіційного представника президента Франції.

Франція вперше взяла участь у подібній операції для Сектору Гази, хоча і поставляла раніше близько 1000 тонн допомоги в Газу по суші. Водночас напередодні Йорданія здійснювала доставлення допомоги в анклав.

Представник президента Франції заявив Reuters, що в операції, яка відбулася у ніч на четвер, 4 січня, брали участь французький і йорданський літаки. За словами Макрона, ситуація в Секторі Гази досі залишається вкрай критичною.

Раніше Ізраїль повідомив, що гуманітарна ситуація в Газі вже стабілізується. Держава також заперечила блокування очищувачів води, медичних товарів і каркасів для наметів для анклаву. Перед цим про такі проблеми йшлось у джерелах в Газі та в документах Червоного Півмісяця Єгипту.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу визначив три ключові умови для досягнення миру в секторі Гази. Він зазначив, що необхідно знищити ХАМАС, провести демілітаризацію Гази та дерадикалізацію палестинського суспільства перед тим, як розпочати відновлення сектору Гази. Нетаньягу підкреслив, що знищення терористичного угруповання є єдиним засобом уникнення повторення терористичних атак на Ізраїль.

Головне