ФК “Маріуполь” відродився в Бразилії: місцевий клуб гратиме у кольорах української команди

ФК “Маріуполь” відродився в Бразилії: місцевий клуб гратиме у кольорах української команди

На знак солідарності з українським народом бразильський футбольний клуб AA Batel вирішив проводити наступні гри у кольорах українського ФК "Маріуполь" та з його гербом та логотипом. Також на тимчасовій основі команда з Бразилії носитиме і назву клубу.

Як пише The Guardian, у штаті Парана, звідки родом AA Batel, проживає найбільша українська діаспора у Латинській Америці.

"Клуб є самобутністю нашої спільноти, а наша спільнота більш ніж на 70% складається з українців і нащадків українців. Україна завжди надавала неймовірну підтримку великим бразильським футбольним талантам та стала важливими воротами для виходу гравців на європейський ринок. Це найменше, що ми можемо зробити, щоб допомогти зберегти їхній клуб і дати надію українцям у всьому світі", - заявив президент AA Batel Алекс Лопес.

Віце-президент ФК "Маріуполь" Андрій Санін подякував колегам за підтримку.

"На допомогу найбільш постраждалому клубу Української Прем’єр Ліги прийшла найбільш футбольна країна світу, Бразилія! Футбольний клуб AA Batel, команда з найбільшої української спільноти у Південній Америці, тимчасово перетворюється на ФК "Маріуполь". Хлопці з регіону Прудентополіс, де 70% місцевих мешканців є етнічні українці та їх нащадки, деякий час будуть грати у помаранчево-синіх кольорах та з нашим лого на грудях, на знак підтримки Українського Маріуполя та його команди", - написав він.

Санін додав, що навіть у разі негайного визволення Маріуполя від російських окупантів клубу потрібно буде щонайменше 9-12 місяців для відродження всієї спортивної інфраструктури. Зважаючи на це керівництво команди звернулося до УПЛ з проханням відкласти її повернення до сезону 2024/2025.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 25 квітня загальні бойові втрати ворога у війні проти України зросли на ще 640 загарбників.Таким чином від початку повномасштабної війни рф в Україні окупаційне військо втратило понад 188,4 тис. військовослужбовців.

Головне