Фінляндія вчергове надасть Україні військову допомогу: що відомо

Фінляндія вчергове надасть Україні військову допомогу: що відомо

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо розповів, що Фінляндія вчергове надасть Україні новий пакет військової допомоги. Про це інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

"Результатом сьогоднішнього дня стало більше взаєморозуміння і ще більш об'єднана, ще сильніша підтримка України. Фінляндія зробила свій внесок. Зараз ми готуємо наш 21-й пакет допомоги, який складається з озброєння", - зазначив Нііністьо.

Він наголосив, що країна подвоює виробництво боєприпасів. Європі потрібно серйозно поставитися до промислового виробництва озброєння і Фінляндія робить для цього все можливе.

"Зараз ми подвоюємо виробництво боєприпасів, щоб бути більш підготовленими до майбутнього. На жаль, часи змінилися. Ми більше не живемо в Європі, яка завжди живе в мирі та безпеці", - наголосив президент Фінляндії.

Він висловив повну підтримку "Формулі миру" Володимира Зеленського. Глава української держави подякував колезі за підтримку.

"Дякую за 21-й пакет оборонної допомоги для наших воїнів, а також за подвоєння виробництва артилерійських боєприпасів у Фінляндії. Ця підтримка має вирішальне значення не лише для нашої свободи, але й для інших європейських країн, які мають спільний кордон з Росією і розуміють, чим є ця загроза", - висловився Зеленський.

Нагадаємо, що усі країни-члени Саміту країн Північної Європи висловили всебічну підтримку Україні та повідомили про передання допомоги.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Норвегія оголосила про додаткову допомогу Україні. Зокрема, країна виділить 1,8 млрд доларів до кінця цього року та надасть допомогу на початку наступного року.

Головне