На Саміті країн Північної Європи усі країни-члени висловили всебічну підтримку Україні

На Саміті країн Північної Європи усі країни-члени висловили всебічну підтримку Україні

Усі країни-члени Саміту країн Північної Європи висловили всебічну підтримку Україні та повідомили про передання допомоги.

Про це вона заявили під час пресконференції президента України Володимира Зеленського та учасників Саміту країн Північної Європи.

За словами прем’єр-міністерки Данії Метте Фредеріксен, усі країни разом і міцно стоять на боці України і підтримують її з початку повномасштабного вторгнення росії. Зокрема, Данія надає як цивільну, так і гуманітарну допомогу.

"Путін не повинен виграти цю війну. Данія більше 8 млрд євро надасть на зброю, в тому числі на літаки F-16", - сказала Фредеріксен під час пресконференції.

Вона також зазначила, що наразі ми перебуваємо в тому моменті, коли Україні потрібно надати все потрібне для продовження боротьби з агресором. Зараз Данія також працює зі своїми союзниками та партнерами, щоб мати довгострокові обов'язки.

"Шведський уряд погодить цивільний пакет для швидкої допомоги Україні, ми узгодимо також довготривалу допомогу", - повідомив прем’єр Швеції Ульф Крістерссон.

Напередодні Швеція вже оголосила про новий гуманітарний пакет допомоги для України, що становить 1,4 млрд шведських крон (понад 120 млн євро), на зимовий період. Це найбільший обсяг допомоги для України від Швеції.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз та Україна повинні розпочати переговори щодо вступу, заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес у ході пленарного засідання Європейського парламенту. Він виступає за найскоріший початок переговорів про вступ України в ЄС. 

Головне