Фінляндія продовжила закриття кордону з росією ще на місяць

Фінляндія продовжила закриття кордону з росією ще на місяць

Фінляндія вирішила продовжити закриття кордону з росією ще на місяць, тобто до неділі, 11 лютого.

Про це заявила очільниця Міністерства внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен, передає видання Yle. Голова відомства пояснила це рішення тим, що національна безпека є найважливішим питанням для Фінляндії.

Водночас причини рішення про закриття кордону залишаються незмінними, і зміни в цій ситуації зараз не передбачаються.

Вперше влада Фінляндії вирішила закрити всі пункти пропуску на кордоні з рф 30 листопада 2023 року. Це відбулось на тлі величезної кількості нелегальних мігрантів, які мали намір в'їхати на територію Фінляндії з російської федерації.

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо вже наголошував, що влада уважно стежить за ситуацією на кордоні. Через це вона може продовжувати його закриття.

Нагадаємо, у ЗМІ повідомляли, що влада Фінляндії не збирається повторно відкривати кордони з росією після 15 січня, коли закінчиться термін дії попереднього рішення. Жодних юридичних або політичних перешкод для цього немає. Голосування стосовно вказаного питання заплановували на 11 січня, як очікується, закриття східного кордону буде продовжено ще на місяць. Водночас, якщо під час розгляду питання рішення не було б прийнято, попередня заборона мала втратити чинність 15 січня о 00:00.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Фінляндія розглядає можливість заборони імпорту російського зрідженого газу з 2025 року. Йдеться про заборону на національному рівні.

Головне