Фінляндія припинила прикордонне співробітництво з росією

Фінляндія припинила прикордонне співробітництво з росією

Фінляндія припинила прикордонне співробітництво з росією. Про це повідомили в уряді країни. 

Припинення співпраці ініціювала російська сторона, яка ще наприкінці жовтня надіслала відповідне повідомлення МЗС Фінляндії.

Домовленість укладали у 2012 році, вона передбачала розвиток прикордонного співробітництва між країнами.

Країни також домовлялися створювати умови для туризму, перевезень пасажирів та вантажів, у тому числі облаштовувати прикордонні пункти на кордоні.

Гельсінкі визнали нечинною постанову про виконання угоди між урядами Фінляндії та рф. Розірвання набуде чинності 24 січня наступного року.

Нагадаємо, влада міста Турку в Фінляндії проголосували за викуп колишньої офісної будівлі генерального консульства росії за 1,6 мільйона євро.

Рішення депутатів передбачає знесення будівлі з метою побудови нового об'єкту, ймовірно, дитячого садка. Земельна ділянка площею приблизно 3500 квадратних метрів, на якій розташований будинок, була придбана генеральним консульством рф у 1974 році і має площу близько 2000 квадратних метрів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Фінляндія не буде вести переговори з керівництвом росії щодо ситуації на східному кордон, якщо російська федерація не припине війну на території України. Про це повідомив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо.

Відомо, що уряд Фінляндії не має наміру вести переговори з рф щодо ситуації на кордоні, де Гельсінкі закрив пункти пропуску у відповідь на зростання міграційного тиску та причетності до нього російських прикордонників.

 

 

 

Головне