Фінляндія передала Україні кілька бойових катерів: де навчатимуться українські військові

Фінляндія передала Україні кілька бойових катерів: де навчатимуться українські військові

Фінляндія передала Україні кілька бойових катерів, інформує Defense and Security Monitor

Відомо, що катери спочатку доставлять у Румунію, де будуть проходить навчання українські захисники, а потім кораблі переправлять до України.

"У жовтні міністерство оборони Фінляндії надіслало листа до румунського міністра національної оборони, в якому повідомило, що хоче передати обладнання Україні, й попросило Румунію надати підтримку в транзиті через її національну територію, а також організацію навчальних заходів для українських екіпажів, які отримають й експлуатуватимуть подаровану техніку", - розповів президент Румунії Клаус Йоганніс.

Він схвалив підготовку близько 50 українських військових у Румунії.

Варто зазначити, що Фінляндії має десантні кораблі класу Jehu та транспортні кораблі класів Jurmo та Uisko. Наразі немає жодних даних про зміст пакета військової допомоги.

Нагадаємо, що міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу остаточно погодили виділення Україні додаткових п'ятьох мільярдів євро військової допомоги з Європейського фонду миру

Як писав "Ми-Україна" раніше, північноатлантичний альянс закликав Азербайджан посилити підтримку Україні. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив вдячність президенту Азербайджану за цю підтримку, але зауважив, що потрібно більше такої допомоги.

Головне