Фінляндія надає новий пакет військової допомоги Україні на майже €190 млн

Фінляндія надає новий пакет військової допомоги Україні на майже €190 млн

Фінляндія відправляє Україні 22-й пакет військової допомоги, вартістю приблизно 190 мільйонів євро. Цю інформацію надала Міністерство оборони Фінляндії у пресрелізі, повідомляє Yle.

Зазначається, що надання допомоги враховує потреби України та ресурсну можливість Збройних Сил Фінляндії. Проте, деталі щодо змісту вантажу та його доставки не розголошуються з міркувань безпеки.

Пакет допомоги включає продукцію, яка була закуплена у фінських виробників. Для цієї мети було виділено окреме фінансування у розмірі 30 мільйонів євро.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен зазначив, що їхня вітчизняна промисловість має багато ноу-хау, і розробляється довгостроковий план підтримки України, в якому враховуються ці можливості.

"На національному рівні і ширше потрібно шукати нові способи підтримувати Україну у довгостроковій перспективі. Зараз ми працюємо над довгостроковим планом підтримки України. У нашої промисловості великий досвід, і ми у своєму відомстві працюємо над тим, щоб цей досвід і потужності ефективно залучити для підтримки у тому числі України. Один з прикладів – це наше виробництво артилерійських боєприпасів", – зазначив Хяккянен. 

Крім того, Фінляндія приєдналася до артилерійських і розмінувальних коаліцій, що діють в рамках Контактної групи з питань оборони України, яка координує збройну допомогу.

Загалом вартість оборонних матеріалів, поставлених Фінляндією в Україну, становить 1,8 мільярда євро.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Швеція вчергове виділила Україні пакет фінансової допомоги - на що підуть гроші.

Головне