Фінансував росгвардію в Криму: СБУ затримала помічника Шуфрича

Фінансував росгвардію в Криму: СБУ затримала помічника Шуфрича

Співробітники Служби безпеки України затримали помічника народного депутата Нестора Шуфрича, який фінансував росгвардію у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

За даними спецслужби, зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки, а саме укладав договори із структурами росгвардії щодо охорони підконтрольної Шуфричу елітної нерухомості на території кримського півострова.

"Таким чином усього за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів - надання "послуг воєнізованої охорони" об’єктів народного депутата на території півострова", - йдеться у повідомленні.

Зловмисника затримали та оголосили йому підозру відповідно до ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Йому загрожує до 8 років ув'язнення та конфіскація майна.

Водночас у СБУ нагадали, що у лютому поточного року нардеп Шуфрич отримав відповідну підозру.

Як повідомляли "Ми-Україна", Печерський районний суд Києва залишив ще на два місяці під вартою народного депутата від забороненої "ОПЗЖ" Нестора Шуфрича

Головне