Фінансування буде більше: в Міноборони оголосили про новий підхід до будівництва фортифікаційних споруд

Фінансування буде більше: в Міноборони оголосили про новий підхід до будівництва фортифікаційних споруд

У Міністерстві оборони України оголосили про новий підхід до будівництва фортифікаційних споруд. Фінансування на їхнє обладнання буде збільшено.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України в Telegram-каналі. Як зазначається, Кабінетом міністрів було схвалено розроблену Міністерством оборони Постанову. Вона розширює перелік держорганів, які можуть закуповувати товари, роботи та послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. 

Раніше таку функцію виконували ОВА, але тепер замовниками будуть виступати Міноборони, Державна спеціальна служба транспорту і Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури. Таким чином будівництво оборонних споруд будуть забезпечувати не коштом бюджетної програми, а з видатків державного та місцевих бюджетів тощо, які не заборонені законом.

Відтепер планується удосконалити процес фінансування будівництва через виплати авансу обсягом до 70% вартості робіт згідно з угодою. Будівельники зможуть будувати споруди швидше і там, де це необхідно, зокрема, в небезпечних місцях.

У Постанові також закріпили єдиний підхід у проєктних рішеннях, які стосуються побудови. До цього моменту фортифікаційні споруди зводилися несистемно. Для всіх об'єктів застосовуватимуться ті самі:

  • технічні специфікації;
  • архітектурні та інженерні рішення;
  • безпекові вимоги.

Генштаб буде вирішувати кількість та місця будівництва сховищ. Будуть враховані пропозиції військового командування на місцях, що врахує особливості ситуації на всіх напрямках фронту.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, під час ракетної атаки на пологовий будинок у Дніпрі там було 12 породіль та четверо новонароджених. Пацієнтки та співробітники медичного закладу цілі, адже щойно пролунала повітряна тривога, лікарі перевели всіх до укриття.

Головне