Фесенко: Путін діє як Гітлер, компроміси лише провокують його

Фесенко: Путін діє як Гітлер, компроміси лише провокують його

Російський диктатор Володимир Путін діє так само, як діяв свого часу Адольф Гітлер. Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Путін діє як Гітлер. Компроміси з ним його не зупиняють, а навпаки його роздратовують. Він сприймає компроміси як слабкість і йде далі. В цьому був крок війни з Грузією і домовленості, які були у 2008 році. Тоді теж вважали, що все, домовилися і Путін зупиниться. Ні, не зупинився. Потім був Крим, потім війна на Донбасі. Мінські домовленості теж сприймали як те, що з Путіним можна домовитися, можна знайти розумний компроміс, що він зупиниться… Після війни з Грузієї і після двох газових війн проти України з'явився Північний потік-1. Потім, вже після війни на Донбасі, з'явився Північний потік-2. І ми бачимо, до чого це призводить. Тому нагадувати про ці історичні уроки, нагадувати про аналогії путінської політики і політики Гітлера обов'язково треба", - заявив Фесенко.

При цьому він додав, що наразі у Європі нагабато краще розуміють, як себе потрібно поводити з росією.

"Зараз реалізму в діях і оцінках європейських політиків стало набагато більше. Але все рівно в них теж з'являється час від часу певна розслабленість. Саме тому візити нашого президента, спілкування з західними політиками і лідерами, нагадування, що це наша спільна проблема, наша спільна війна... Таке нагадування має бути обов'язковим", - наголосив експерт.

Як повідомляли "Ми-Україна", понад 90% українців вважають російського президента Володимира Путіна сучасним Адольфом Гітлером за воєнні злочини окупаційної армії рф в Україні.

Головне