Фермери Чехії також збираються вийти на протести через імпорт з України

Фермери Чехії також збираються вийти на протести через імпорт з України

У Чехії фермери заявили про намір долучитися до протестів, які охопили Європу через аграрну політику ЄС та імпорт продукції з України. Про це повідомляє видання iRozhlas.

За оприлюдненою інформацією, чеські фермери готуються перекрити празьке шосе, щоб привернути увагу до "поганого становища сільського господарства" в країні. Також вони вимагатимуть від Міністерства сільського господарства вийти з "Зеленої угоди" ЄС.

Крім того чеські аграрні організації можуть найближчим часом розпочати протестний рух до прикордонних переходів.

"Наразі ми бачимо, що ціни на такі товари, як пшениця та курка, значно падають. Це пов’язано з підключенням і лібералізацією вільного ринку щодо України. Звичайно, я не можу на це вплинути (на протести, - ред.), це законне рішення фермерів у Європі", - заявив міністр сільського господарства Чехії Марек Виборний.

Нагадаємо, напередодні польські фермери заявили про намір з 20 лютого заблокувати усі пункти пропуску на кордоні з Україною. Крім страйку на кордоні поляки планують заблокувати підʼїзди до залізничних станцій і морських портів.

Як повідомляли "Ми-Україна", станом на ранок 13 лютого через блокування поляками п'яти пунктів пропуску на кордоні з Україною у чергах скупчилось близько 1250 вантажних транспортних засобів.

Головне