Федоров: Уряд підтримав оформлення тимчасового дозволу на виїзд дитини з країни у "Дії"

Федоров: Уряд підтримав оформлення тимчасового дозволу на виїзд дитини з країни у

Кабінет міністрів України підтримав оформлення тимчасового дозволу на виїзд дитини з країни у застосунку "Дія". Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram-каналі.

За його словами, впровадження такої можливості зробить послугу швидкою та зручною. При цьому в обох батьків неповнолітньої особи має бути встановлений застосунок "Дія".

Один із батьків має надіслати заяву про дозвіл на виїзд дитини за кордон, а другий - надати згоду на це в застосунку Дія.Підписом. Після цього дані автоматично будуть внесені до Державного реєстру актів цивільного стану. Співробітники Держприкордонслужби матимуть можливість перевірити інформацію онлайн.

Така послуга в застосунку буде безкоштовною, а класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса досі буде можливим для батьків дитини. 

Федоров наголосив, що розбудова країни з "найзручнішими держсервісами".

Нагадаємо, що особа віком до 16 років може покинути територію України тільки, якщо це погодять батьки (усиновлювачі) або піклувальники . Водночас це має відбуватися лише в їхньому супроводі. В умовах воєнного стану виїзд за кордон неповнолітніх з одним із батьків може відбутись без згоди одного з батьків у нотаріуса.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у застосунку “Дія” запровадили нову послугу – можливість сплатити штраф за адміністративне правопорушення.

Головне