Федоров: Програма, яка дозволить отримати компенсацію за зруйноване житло, запрацювала

Федоров: Програма, яка дозволить отримати компенсацію за зруйноване житло, запрацювала

Програма, яка дозволить українцям отримати компенсацію за зруйноване житло, запрацювала з вівторка, 1 серпня.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, станом на 1 серпня всього на виплати подали заявки 31 тис. людей.

"Від швидкості роботи комісії залежить схвалення заявок. Далі люди через Дію, в кілька кліків, отримують кошти на картку і можуть їх використовувати для покупки будматеріалів. Сьогодні ми запустили послугу для подачі заявки на виплати для українців у яких взагалі зруйноване житло. Вже працює компенсація за пошкоджене майно і сьогодні запустили компенсацію за зруйноване", - розповів Федоров.

Нагадаємо, уряд вніс зміни до програми “єВідновлення”. Відтепер українці зможуть отримати компенсацію за ремонт пошкодженого житла власними коштами.

“Кабмін розраховує, що механізм компенсацій буде готовий восени, після цього виплати отримуватимуть і власники відновленого житла”, – йдеться у дописі Шмигаля.

Раніше “єВідновлення” передбачало компенсацію лише для власників невідремонтованого житла, пошкодженого внаслідок бойових дій.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, унаслідок російського вторгнення телеком-галузь України зазнала збитків на близько 2,2 млрд доларів. Загалом росіяни пошкодили майже 3000 мобільних базових станцій. При цьому в Україні під час війни з’явилося багато технологій, які впливають на безпеку. Це, зокрема, компанії, які займаються БПЛА, кіберзахистом, боєприпасами.

Головне