Енергетики відновили живлення для понад 24 000 споживачів, - Міненерго

Енергетики відновили живлення для понад 24 000 споживачів, - Міненерго

Українські енергетики 2 жовтня відновили електропостачання для 24 014 споживачів, які постраждали внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Про це повідомляє Міненерго.

Зафіксовано знеструмлення через обстріли у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській та Чернігівській областях. У Донецькій області через ракетний обстріл знеструмило кілька підстанцій, включно з шахтами, де перебувало 139 працівників - усіх успішно евакуйовано.

Наразі залишаються частково або повністю знеструмленими 654 населені пункти. Водночас прогнозується імпорт електроенергії із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови на загальну потужність 3400 МВт*год.

Зокрема, після планового ремонту та перезавантаження ядерного палива до енергосистеми було підключено ще один атомний блок, що додало 1000 МВт потужності. 

За інформацією Міненерго, попри пошкодження, спричинені атаками ворога, енергетики тримають енергосистему збалансованою та активно готуються до осінньо-зимового періоду.

“Наразі продовжується активне відновлення енергооб’єктів і масштабна ремонтна кампанія з підготовки енергосистеми до осінньо-зимового періоду”, - йдеться у повідомленні.

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається стабільною, рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14,33 метра, що достатньо для забезпечення потреб станції.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Бердянську стався потужний вибух.

Головне