Символ, який побачать у всьому світі: Ейфелеву вежу підсвітили кольорами прапора України

Символ, який побачать у всьому світі: Ейфелеву вежу підсвітили кольорами прапора України

Ейфелева вежа в Парижі засяяла в кольорах прапора України до річниці повномасштабного вторгнення рф. 

Таким чином французи продемонстрували свою підтримку України, яка вже рік захищається від агресора.

Посол України у Франції Вадим Омельченко вже звернувся до українців на тлі Ейфелевої вежі та заявив, що весь цивілізований світ сьогодні підтримує Україну.

"Подивіться, як це красиво. Як це слушно. Це символ, який побачать у всьому світі, бо Ейфелеву вежу знають всі. І це побачать в Кремлі, і я хочу, щоб вони це побачили і зрозуміли, що цивілізація існує. Що солідарність існує. Щоб вони побачили, що їх ніхто не боїться. Як світло переможе темряву, так ми переможемо росію. Слава Україні", - заявив Омельченко.

Ейфелеву вежу до річниці війни підсвітили кольорами українського прапора
Ейфелева вежа у кольорах українського прапора 23 лютого 2023 року

Ейфелева вежа раніше вже сяяла синьо-блакитними кольорами. Це було відразу ж після повномасштабного нападу рф. Також тоді на багатьох муніципальних будівлях у Франції майоріли жовто-блакитні прапори України.

Нагадаємо, у Лондоні активісти Led by Donkeys розмалювали вулицю поблизу російського посольства у кольори українського прапора. Таким чином вони висловили протест проти повномасштабної війни росії в Україні, яка триває вже рік.

Як повідомляли "Ми-Україна", латвійський делегат Ріхардс Колс у ході засідання Парламентської Асамблеї ОБСЄ відправив представників російської федерації туди, куди український захисник острова Зміїний свого часу сказав іти “російському військовому кораблю”.

Головне