Ексспівробітниця Facebook "нагріла" компанію Цукерберга на $4 млн

Ексспівробітниця Facebook

Барбара Ферлоу-Смайлс, яка пропрацювала трохи більш як 4,5 роки у Facebook (тепер Meta) на керівних посадах, вкрала у компанії за цей час чотири мільйони доларів. Підсудна свою провину визнала, пише CNN.

Жінка обіймала посади провідного стратега корпорації та керівника багатьох програми з різноманіття, рівноправності та інклюзивності у період з січня 2017 по вересень 2021 року. У прокуратурі заявили, що Ферлоу-Смайлс скористалась своїми високими посадами задля "ведення розкішного способу життя у Каліфорнії та Джорджії" - кошти компанії вона витрачала на оплату б'юті-майстрів, роботи художників, нянь для своїх дітей та оплату їхнього навчання. 

Також для реалізації злочинної схеми Фьорлоу-Смайлз прив'язувала до своїх робочих кредиток акаунти PayPal, Venmo та Cash App і використовувала їх для оплати близьким та друзям за нібито надані Facebook товари та послуги.

"Вона навіть залучала до своїх злочинів родичів, друзів та інших спільників, і все це для того, щоб фінансувати розкішний спосіб життя за допомогою шахрайства, а не важкої та чесної роботи", - наголосив прокурор Раян Бьюкенен.

Він підкреслив, що підсудна зловжила своїм становищем у Facebook, щоб "обмануту компанію на мільйони доларів, ігноруючи згубні наслідки для важливості її місії з різноманіття".

Нагадаємо, Meta оголосила вартість передплати без реклами для користувачів Instagram і Facebook у Європейському Союзі. Нововведення запрацювало в листопаді. Також можна продовжувати користуватися Facebook та Instagram безкоштовно, але з рекламою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у грудні голова корпорації Meta Марк Цукерберг потрапив до лікарні після тренування.

Головне