Експерт: Відкликання законопроекту про "іноагентів" у Грузії - маніпуляція і спроба взяти паузу 

Експерт: Відкликання законопроекту про


Відкликання законопроекту про "іноагентів" є маніпуляцією. Таким чином влада Грузії намагається взяти паузу, щоб спробувати вирішити ситуацію. Таку думку в ефірі телеканалу "Ми-Україна" висловив політолог-міжнародник Антон Кучухідзе.

"Це маніпулювання, що "ми відкликаємо законопроект". Я поки що достеменно не бачив, щоб цей законопроект був провалений. Тобто він пройшов перше читання. Тобто його, щоб повністю зняти з порядку денного, треба провести у другому читанні і проголосувати проти. Ну тобто зняти взагалі з порядку денного. Я дуже сумніваюся, що владна більшість проголосує проти", - зазначив Кучухідзе.

Також він наголосив, що таким чином грузинська влада взяла певну паузу, щоб стабілізувати настрої громадськості.

"Я думаю, що це певна пауза, щоб стабілізувати настрої, намагатись якось, з кимось почати діалог, з громадських організацій і так далі. І буде якась друга хвиля, будуть певні маніпуляції у вигляді правок куди-небудь. Вони все одно будуть намагатися рухатись. Тому, вочевидь, це лише початок історії. Ось ця пауза, яку вони проголосили, це не означає, що питання знято з порядку денного. І громадськість грузинська має слідкувати за тим, щоб цього не було", - заявив політолог.

Нагадаємо, у Грузії парламент схвалив у першому читанні законопроект про "іноагентів". Ухвалення документи відбувалося з грубими порушеннями та викликало неабиякий резонанс серед місцевого населення. У знак протесту проти законопроекту люди почали виходити на мітинги, які згодом переросли у сутички з правоохоронцями та затримання мирних жителів.

Після декількох днів протестів президента Грузії Саломе Зурабішвілі запевнила, що вона ветує цей закон. 

Як повідомляли "Ми-Україна", у Тбілісі учасники протесту проти законопроєкту про “іноагентів” вирішили взяти в облогу будівлю парламенту.

Головне