Експерт: У питанні виїзду за кордон жінок, які підлягають військовому обліку, треба навести лад

Експерт: У питанні виїзду за кордон жінок, які підлягають військовому обліку, треба навести лад

В Україні необхідно врегулювати питання виїзду за кордон жінок, які підлягають військовому обліку. Про це заявив політичний оглядач Геннадій Дубов в ефірі ток-шоу "На часі" на каналі Ми-Україна.

"З точки зору реальних правових наслідків на сьогоднішній день полягає в наступному - питання виїзду за кордон. Чи жінки, які підлягають військовому обліку, мають стати як військовозобов'язані на військовий облік, маючи відповідні кваліфікаційні вимоги в наказі Міністерства оборони. Чи буде Кабмін відповідно вносити зміни в постанову, яка регулює питання виїзду за кордон. Тому що в нас окремим життям живе закон про мобілізацію і мобілізаційну підготовку. Там одні підстави для відстрочки для мобілізації. В іншому житті живе постанова, яка регулює питання виїзду за кордон. Наприклад військовозобов’язаний чоловік, який не має трьох дітей або він не є інвалідом, не є народним депутатом в тому числі, хоча у них окрема заборона наразі є, він має продемонструвати документ, де він знятий з військового обліку. Чи не буде логічно, а буде це логічно, прикордонникам питати, а чи не є зобов'язаною жінка стати на військовий облік. Це питання велике", - наголосив Дубов.

При цьому він додав, що владі потрібно не в ручному режимі щось змінювати, а вносити зміни до відповідних законів.

"Якщо держава хоче щось змінювати, треба не в ручному режимі докручувати постанови, а вносити зміни в закон", - резюмував експерт.

Як повідомляли "Ми-Україна", жінкам, які стануть на військовий облік з 1 жовтня, обмежать виїзд за кордон.

Головне