Експерт про призов у рф: Росія постійно матиме живу силу, яку зможе відправляти на війну

Експерт про призов у рф: Росія постійно матиме  живу силу, яку зможе відправляти на війну

Призов у росії впливатиме на боєздатність російських сил. Новобранці даватимуть змогу рф відправляти на передову тих, хто був призваний раніше. Про це заявив керівник безпекових програм центру глобалістики "Стратегія XXI" Павло Лакійчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Призов однозначно впливатиме на боєздатність російських сил, адже нові новобранці дозволяють примусити чи іншим шляхом змусити відправити на передову новобранців попереднього призову. Тобто скільки прийде нових, половина від їхньої кількості поповнить окупаційні війська, - зазначив Лакійчук.

Також він розповів, що росія і далі відправляє на війну ув'язнених.

"Що стосується зеків, тут я, чесно кажучи, сказати не можу. Дійсно, на Бахмутському напрямку діє якась нова ПВК і очевидно це не "вагнерівці". "Вагнерівців" там залишилося значно менше. Раніше говорили, що Шойгу набирає, отримав замість Пригожина право найму бойовиків з російських тюрем. Тобто стратегія та ж залишається", - наголосив Павло Лакійчук.

Як повідомляли "Ми-Україна", у російській федерації збираються підвищити призовний вік до весняного призову. Таким чином на строкову службу зможуть призивати громадян віком до 30 років.

Головне