Експерт пояснив візит Лукашенка в Китай: Захищав себе, свою сім'ю і суверенітет Білорусі від росії

Експерт пояснив візит Лукашенка в Китай: Захищав себе, свою сім'ю і суверенітет Білорусі від росії

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко літав у Китай для захисту себе, своєї сім'ї та суверенітету Білорусі.

Таку думку в ефірі телеканалу "Ми-Україна" висловив український дипломат, експерт-міжнародник Руслан Осипенко.

За його словами, Лукашенко своїм візитом у Китай хотів показати, що Білорусь має суверенітет, а не "захоплена" росією, як вважає російська влада.

"Лукашенко досвідчений політик, він пересидів усіх. Тому перше і головне завдання, яке він вирішував, це захист себе і сім'ї, безперечно. По друге він захищав суверенітет держави, тому що візит був державний. Його приймали на найвищому рівні. Це якраз підкреслювало те, що незалежно від того, що думають у москві, що вони вже захопили фактично Білорусь, що вони вже мають її у союзній державі, це продемонструвало, що у Білорусі є суверенітет, і Лукашенко має зовнішні стосунки з потужними партнерами на Сході. І Китай якраз той потужний партнер, який має вплив на росію", - зазначив Осипенко.

При цьому він наголосив, що наразі росія повністю залежить від Китаю.

Нагадаємо, 28 лютого самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко полетів у Китай з офіційним візитом.  На зустрічі з главою КНР Сі Цзіньпіном Лукашенко планував обговорити поглиблення партнерства між двома країнами.

Як повідомляли "Ми-Україна", військовий експерт, офіцер резерву Повітряних Сил ЗСУ Андрій Крамаров переконаний, що Китай не дасть Білорусі передові технології для виробництва зброї.

Головне