Експерт пояснив, чи міг Китай постачати бронетехніку росії

Експерт пояснив, чи міг Китай постачати бронетехніку росії

Китай навряд постачав росії військову техніку. Таку думку висловив підполковник у відставці Микола Соломаха в ефірі програми "Лінія фронту" на каналі "Ми-Україна".

За словами експерта, росії китайські бронемашини могли передати треті країни. Тобто їх спочатку якась країна придбала у Китаю, а потім передала рф.

"Але причина для цього - точно не постачання техніки, а певна інформаційно-психологічна операція", - зазначив Соломаха.

При цьому він додав, що Китай не надавав би росії військову техніку, оскільки він розуміє, що може опинитися під санкціями.

"Це досить небезпечно. Ті санкції, які зараз весь світ вводить проти росії, там вже мова починає йти і про так звані вторинні санкції. Це проти постачальників. Китаю це зараз абсолютно невигідно", - пояснив Соломаха.

Нагадаємо, раніше у мережі зʼявилися фото китайської бронетехніки у росії. Зокрема, на фото були зображені китайські бронемашини Tiger, які нібито отримав на озброєння чеченський підрозділ "Ахмат", який входить до росгвардії. Згодом у Китаї заперечили постачання рф бронемашин. Так, речник МЗС Китаю Ван Веньбінь наголосив, що КНР не надає росії ніякої допомоги для її війни в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна", росія та Китай підписали низку нових угод, які стосуються економічної співпраці між двома державами. Сторони зробили це попри явну критику країн Заходу. Підписані документи стосуються питань поглиблення інвестиційного співробітництва у сфері торгових послуг, експорту агропродукції до Китаю та співпраці у сфері спорту.

Головне