Експерт пояснив, чому Угорщина не блокуватиме комісію "Україна-НАТО"

Експерт пояснив, чому Угорщина не блокуватиме комісію

Угорщина не заблокує комісію "Україна-НАТО" на саміті у Вільнюсі. Таку думку висловив директор Інституту центральноєвропейської стратегії, засновник проєкту" Re:Open Ukraine" Дмитро Тужанський в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна". 

"Я більш ніж впевнений, що Угорщина не заблокує оцю комісію "Україна-НАТО" на вільнюському саміті. Просто Угорщина дуже хотіла, як завжди, виторгувати собі щось. Петер Сіярто, якщо ви подивитеся новини за останні два-три тижні, він активізувався, мовляв, нічого не буде, доки нам там не дадуть те, і те, і те. Тобто, згадайте, ще півроку тому чи там коли почалося вторгнення, угорці казали: "Ми от питання прав нацменшин знімаємо з порядку денного, бо поки вторгнення це неактуально, ми не хочемо нагнітати". Тут пройшло півроку, з'явився саміт НАТО і вони вже: "Так, а де там права нацменшин", - зазначив Тужанський.

Нагадаємо, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг має намір скликати на початку квітня засідання комісії "Україна-НАТО". За його словами, певний час він не скликав комісію з поваги до позиції Угорщини.

Як повідомляли “Ми-Україна”,  раніше генсекретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Україна стане членом Альянсу. Однак станеться це, за його словами, у довгостроковій перспективі.

Головне