Ексдиякон УПЦ МП за гроші відправляв ухилянтів у "церковні місії" за кордон: його затримали (фото)

Ексдиякон УПЦ МП за гроші відправляв ухилянтів у

Служба безпеки України затримала у Одеській області колишнього диякона УПЦ МП, який за гроші відправляв ухилянтів за кордон під виглядом "церковних місіонерів". Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

"Для реалізації оборудки фігурант підробляв "списки місіонерів", які нібито від імені керівника єпархії мають їхати за кордон у справах релігійної громади. Потім зловмисник подавав фальшиві документи до Держслужби з етнополітики та свободи слова за надуманою "аргументацією" про необхідність виїзду псевдокліриків за межі України", - йдеться у повідомленні

За внесення до списку ексдиякон брав від 4,5 тисяч доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та фінансових можливостей клієнтів.

Співробітники СБУ викрили представника УПЦ МП на незаконній діяльності при спробі переправити за кордон шістьох ухилянтів. 

За місцем проживання чоловіка провели обшуки та виявили комп’ютери, мобільні телефони та сім-картки із доказами оборудки, а також одержані злочинним шляхом гроші.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", за матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру клірику УПЦ МП у Житомирській області. Чоловік роздавав вірянам кремлівські “агітки”.

Головне