Екс-главі поліції Вінниччини оголосили підозру у держзраді

Екс-главі поліції Вінниччини оголосили підозру у держзраді

Колишньому очільнику Національної поліції Вінницької області Антону Шевцову оголосили підозру у державній зраді. З 2016 року він перебуває в тимчасово окупованому Севастополі та набув громадянство російської федерації.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України на сайті. Як зазначається, екс-глава поліції за власної ініціативи сприяв спецслужбі рф у проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України.

"Свої "рекомендації" щодо розхитування внутрішньо-політичної обстановки в нашій державі він також передавав обвинуваченому в держзраді колишньому нардепу Володимиру Сівковичу. Встановлено, що саме Шевцов після повномасштабного вторгнення особисто розробив для ФСБ так званий "План щодо проведення диверсійної роботи на території України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, цей "документ" передбачав проведення агресором серії вибухів на об’єктах цивільної інфраструктури в різних регіонах нашої держави. Відповідно до такого "сценарію" після терактів мали відбутись показові затримання "винних" та публічно пролунати сфабриковані звинувачення у їх причетності до руху опору.

"Усе це планували широко оприлюднювати в інформпросторі через основні рупори кремля та підконтрольні Телеграм-канали. Таким чином москва планувала дискредитувати Україну на міжнародній арені та спробувати виправдати окупацію частини території нашої держави", - розповіли в прес-центрі.

Також Антон Шевцов, із залученням відомого прокремлівського пропагандиста, розробив медіапроєкт із псевдопошуку "українських військовополонених". У такий спосіб агресори хотіли створити передумови для вербування родичів українських захисників, а також дискредитації політичної та військової влади України. Вказаний проєкт було затверджено куратором з ФСБ Косенком М.Ю. та його керівництвом.

Ворожий агент також надавав своїм кураторам з ФСБ інформацію про колишніх українських правоохоронців, яких пропонував залучати до розвідувально-підривної діяльності проти України. Він приділяв увагу збору даних щодо обсягів та шляхів надходження в Україну міжнародної військової допомоги.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві викрили ділків, які продавали персональні дані українських громадян країні-агресору рф.

Головне