Джонсон закликав Захід надати Україні все необхідне озброєння

Джонсон закликав Захід надати Україні все необхідне озброєння

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який наразі перебуває у Вашингтоні для переговорів із високопоставленими політиками щодо посилення підтримки України, закликав надати українським військовослужбовцям все необхідне озброєння, яке вони потребують.

Про це Джонсон заявив виданню Fox News. За його словами, кожного разу, коли Захід говорить, що буде помилкою надавати певний предмет зброї Україні, у кінцевому підсумку партнери таки передають це озброєння і це виявляється правильним рішенням.

"Я пам'ятаю, як мені казали, що це була погана ідея дати їм протитанкові ракети. Насправді вони були незамінні, і Сполучені Штати - за часів Дональда Трампа - надали їм також і Javelin. Вони були незамінні в боях для відбиття російських танків", - навів приклад британський екс-прем'єр.

ВІн підкреслив, що потрібно "заощадити час, заощадити гроші, зберегти життя і дати українцям те, що їм потрібно, якомога швидше". Джонсон також вважає, що президент росії Володимир Путін навряд чи може бути готовий перетворити війну на ядерний конфлікт.

"Він, напевно, навіть не зупинить українців, якщо зробить це - ми зануримо його економіку в такий кріогенний параліч, що росія не зможе вийти з нього десятиліттями - тому він не збирається цього робити", - додав політик.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Борис Джонсон назвав умову, за якої рф не вторглася б в Україну.

Головне