Джо Байден та Камала Гарріс привітали звільнених з російського полону Евана Гершковича та Пола Вілана

Джо Байден та Камала Гарріс привітали звільнених з російського полону Евана Гершковича та Пола Вілана

Президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс висловили привітання Евану Гершковичу та Полу Вілану з нагоди їхнього звільнення з російського полону.

Після повернення незаконно утримуваних американців, високопосадовці Конгресу - Спікер Палати представників Майк Джонсон та лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл - оприлюднили спільну заяву.

У ній вони наголосили, що несправедливе ув'язнення цих громадян назавжди залишиться символом страху російської влади перед свободою особистості та преси. Політики також підкреслили, що подальше утримання американців та невинних росіян є доказом ворожості Володимира Путіна до США та його зневаги до принципів верховенства права.

"Їхнє несправедливе перебування в полоні буде вічним нагадуванням про давній страх російського уряду перед вільними людьми та вільною пресою. І триваюче ув’язнення американських громадян і невинних росіян є обвинуваченням у ворожості Володимира Путіна до Сполучених Штатів і свідченням його презирства до верховенства права", - зроби рерайт.

Нагадаємо, перша леді України Олена Зеленська у межах свого візиту в Туреччину відвідала Стамбульський університет, де зустрілася з керівництвом навчального закладу. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Тернопільській області судитимуть депутата сільської ради, який під виглядом волонтерів переправив за кордон 74-х ухилянтів. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Тернопільській області. 

Головне