Зачинене укриття у Києві: директора департаменту КМДА відсторонили від посади

Зачинене укриття у Києві: директора департаменту КМДА відсторонили від посади

Директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Романа Ткачука відсторонили від посади. Він фігурує у справі про загибель людей біля зачиненого укриття 1 червня.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Київський апеляційний суд за скаргою прокурорів скасував рішення суду першої інстанції та відсторонив від посади Романа Ткачука.

"Київський апеляційний суд за апеляційною скаргою прокурора Деснянської окружної прокуратури міста Києва скасував рішення суду першої інстанції та відсторонив від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, який підозрюється у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки", – ідеться у повідомленні.

Дії посадовця кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 (невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в ніч на 1 червня російська окупаційна армія атакувала Київ крилатими ракетами. Загинуло троє осіб, з яких неповнолітня дитина (2012 р.н.). Також 10 осіб отримали поранення у Деснянському районі. Люди загинули через те, що укриття було закритим. У той момент туди влучив уламок від ракети.

Мер Києва Віталій Кличко відреагував на інформацію про закриті укриття під час ракетного обстрілу столиці.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські порти залишаються пріоритетними цілями для атак рф.

Головне