Двох коней, які блукали по Авдіївці, евакуювали "Білі янголи" та волонтери (відео)

Двох коней, які блукали по Авдіївці, евакуювали

Двох коней, які блукали по Авдіївці, що в Донецькій області, евакуювали загони поліції "Білих янголів" та волонтери.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України в Telegram-каналі. Як зазначається, коні жили на фермі у Ласточкиному, що поблизу Авдіївки. Цю ферму розбили російські війська ще навесні цього року.  Тоді загинуло приблизно 300 тварин.

Більшість коней, які вижили, були евакуйовані, а ці двоє скакунів залишились, здичавіли та не давались у руки людям.

За порятунок коней взялися поліцейські та волонтери некомерційної організації "Порятунок тварин Харків". Щоб приманити тварин, приїхав професійний конюх з конем – "втікачі" мали побачити "собрата" і піти за ним.

У Ласточкиному коней не було. На щастя, тварин знайшли аж у Авдіївці - вони проскакали п’ять кілометрів до міста у пошуках їжі. Правоохоронці, які помітили їх там, повернулися до волонтерів (зв'язку в населеному пункті не було) та негайно приїхали разом в Авдіївку. План з порятунку коней спрацював, тож найближчим часом їх будуть евакуйовувати за межі області.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, зоозахисники розповіли, в якому стані тигриця, яка у суботу, 11 листопада, вдарилась об решітку через обстріли росіянами Київської області. За їхніми словами, вона досі лежить. Наразі лікарі роблять все можливе - тварина отримує протизапальну та знеболювальну терапію, хоча і не встає. Тигриці потрібен спокій.

Головне