Дуже цінний ресурс: Нагорняк пояснив, чому українцям потрібно далі економити електроенергію

Дуже цінний ресурс: Нагорняк пояснив, чому українцям потрібно далі економити електроенергію

Українцям варто і надалі економити електроенергію, щоб компанії могли її експортувати і отримувати прибуток. Про це заявив народний депутат України, член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

"Нам потрібно ощадливо використовувати електроенергію і сьогодні, і наступну зиму. Тому що кожен збережений кіловат-годин електроенергії це, по-перше, менше навантаження на гаманець українців. І це, все таки, ощадливе використання надто цінного ресурсу", - зазначив Нагорняк.

При цьому він наголосив, що було б дуже добре, якби компанії могли експортувати електроенергію, адже це приносило б їм прибуток, який потрібен на відбудову пошкоджених об'єктів.

"Як працює система: диспетчер "Укренерго" бачить фактично на годину вперед, скільки українці будуть споживати електроенергії в найближчу годину. Диспетчер "Укренерго" дає команди диспетчерам, які на наших генеруючих станціях працюють, скільки потрібно зараз виробити електроенергії. І чим менше ми споживаємо, тим менше ми відповідно генеруємо. Менше генеруємо - економимо ресурс. Тому що його не можна буде покласти десь в кишеню там цю електроенергію. Її менше десь можуть споживати українці і вивільнену електроенергію було б добре, щоб ми її направляли на експорт, щоб наші генеруючі компанії могли продавати трішки дорожче свою електроенергію, аби заробити копійку на те ж саме відновлення", - зазначив нардеп.

Він також висловив думку, що після минулої зими більшість українців все ж сформувала звичку економити електроенергію.

"Я думаю, що більшість українців за осінь і зиму, яку ми пройшли, сформувала звичку ощадливо споживати електроенергію. І коли ми виходимо вже з квартири, ми лишній раз подивимося, чи нічого ми там не забули вимкнути… І зараз, і взимку ми повинні відноситися з повагою до роботи наших енергетиків і заощаджувати за рахунок не ціни, а саме споживання", - наголосив Сергій Нагорняк.

Як повідомляли "Ми-Україна", підвищення тарифу на електроенергію з 1,44 до 2,88 грн призведе до збільшення суми платежу на 200-300 грн на місяць.

Головне