Дружина Буданова досі проходить лікування після отруєння, – Юсов

Дружина Буданова досі проходить лікування після отруєння, – Юсов

Дружина очільника ГУР Кирила Буданова Маріанна досі проходить лікування після отруєння важкими металами, яке сталось наприкінці листопада.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного марафону "Єдині новини". За його словами, самопочуття Маріанни "прийнятне", як і у розвідників, які також були отруєні. Вона постійно знаходиться під наглядом лікарів.

Юсов розповів, що українські медики вчасно помітили ознаки отруєння і запобігли ймовірним негативним наслідкам. Курс лікування Маріанни Буданової буде довгим. При цьому її шпиталізація вже закінчилась.

Крім цього, в українській розвідці змінили протокол безпеки та вжили додаткові заходи після інциденту. Які саме – Юсов не повідомив.

"Звісно, додаткові безпекові заходи було вжито, всі необхідні дії та висновки були зроблені", - коротко пояснив представник ГУР.

Він також зазначив, що процес розслідування внаслідок отруєння Маріанни та розвідників не швидкий. Коли будуть відомі певні результати - суспільство буде поінформоване.

Нагадаємо, 28 листопада стало відомо, що дружину глави ГУР Буданова отруїли важкими металами. Речовини, які знайшли у крові жінки не використовуються в побуті та військовій справі. Їх наявність може вказувати на цілеспрямовану спробу отруєння конкретної людини. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,  ексочільник Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк заявив, що до отруєння дружини голови ГУР МО Кирила Буданова - Маріанни - причетні російські спецслужби. Він повідомив, що на підтвердження цього є беззаперечні докази.

Головне