Друга частина фільму "Дюна" зібрала понад 178 млн доларів у світовому прокаті

Друга частина фільму

Світові касові збори фільму "Дюна: Частина друга" режисера Дені Вільнева сягнули 178,5 мільйона доларів за перші вихідні. Про це повідомляє видання The Variety.

Продовження режисера Дені Вільньова принесло 97 мільйонів доларів США на 71 закордонному ринку, довівши його глобальну суму до 178,5 мільйонів доларів. Ці світові доходи включають 81,5 мільйона доларів від кінотеатрів у Північній Америці, де він отримав найбільшу вихідну прем’єру цього року.

Фільм був особливо популярним у кінотеатрах формату Imax та інших преміальних форматів. Там квитки дорожчі, на ці формати припало 48% від зборів.

Найкращий старт за кордоном стрічка отримала у Великій Британії, зібравши 11,8 мільйона доларів, у Франції фільм заробив 9,6 мільйона доларів, у Німеччині — 9,1 мільйона доларів, у Кореї — 6,9 мільйона доларів та 6 мільйонів доларів — у Австралії. Премʼєра фільму ще не відбулася в Китаї та Японії.

Нагадаємо, захопливий світ кіно продовжує дарувати нам незабутні емоції і пригоди, особливо в березні. Цей місяць обіцяє надзвичайно насичені новинки, наповнені різноманітними жанрами й історіями. Українська кіноіндустрія також готується вразити своїх глядачів власними шедеврами, додаючи до калейдоскопа кінопрем'єр ще більше різноманіття.

Як писали "Ми-Україна" раніше, головною місією туру стала боротьба з російською пропагандою та нагадування американцям про жахливу трагедію та війну в Україні задля продовження допомоги.

Наприкінці лютого завершилось двомісячне турне Америкою творчої команди художньої стрічки “Буча”, робочі матеріали якої були представлені в рамках проєкту по боротьбі з російською пропагандою Art Against Propaganda та на заходах до другої річниці повномасштабного вторгнення Ukraine unbroken: 2 years of strength.

Головне