Дрони для ЗСУ: "Агенція оборонних закупівель" уперше придбає 20 000 БпАК через Prozorro

Дрони для ЗСУ:

Держпідприємство "Агенція оборонних закупівель" оголосило першу закупівлю безпілотних авіакомплексів (БпАК) для ЗС України через Prozorro. Йдеться про придбання 20 000 зразків на потреби української армії за майже три млрд грн, інформує пресслужба оборонного відомства України.

Як очікується, закуплені таким чином комплекси будуть поставлені до цього літа.

"Агенція оборонних закупівель" опублікувала в системі Prozorro оголошення стосовно закупівлі 15 000 безпілотних авіакомплексів DJI  Mavic 3E та ще 5000 - типу DJI Mavic 3 Thermal. Очікувана вартість першого БпАК складає трохи більше 2 млрд грн ( без ПДВ), другого - майже 9,9 млн грн.

"Ці тендери підтверджують нашу відданість прозорості та ефективності в галузі оборонних закупівель. Ми робимо все можливе, щоб забезпечити отримання найкращих рішень для нашої країни та наших військових", – прокоментувала директорка "Агенції оборонних закупівель" Марина Безрукова.

Придбання дронів для потреб ЗСУ здійснюватиметься шляхом застосування рамкової угоди відповідно до Особливостей здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану. Це дасть змогу у конкурентний спосіб отримати БпАК, не відкриваючи на широкий загал чутливу інформацію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у лютому розповів, що в Україні над виготовленням безпілотних літальних апаратів працюють 300 000 інженерів у 200 різних компаніях. Він також наголосив, що ціль президента Володимира Зеленського у 1 млн FPV-дронів на 2024 рік буде виконана.

Головне